ماساژ آروماتراپی

  

روماتراپی یا رایحه درمانی استفاده از روغنهای بدست آمده از گیاهان می باشد.دراین روش به منظور درمان عوارض ناشی از بیماریهای پوستی و عفونتها که به علت نارسایی سیستم ایمنی واسترس ایجاد میشونداز روغنهای گیاهان استفاده میگردد .این روغن های حیاتی به طور گسترده در سراسر اروپا مورد استفاده قرار میگیرند و به تازگی شیوه های جدید از رایحه درمانی در فرانسه رواج پیدا کرده است. اخیرا در کشور آمریکا رایحه درمانی جایگاه ویژه ای در بین سایر علوم پیدا کرده است.

 

 

 

همچنین موسسه علمی بهداشت در سال ۱۹۹۲ این روش را به عنوان یک روش غیر پزشکی درمانی پذیرفته است.و بدنبال آن مطالعاتی را در جهت مکمل قرار دادن این روش در کنار سایر روشهای درمانی پزشکی آغاز کرده است.رایحه درمانی یکی از شاخه های طب گیاهی می باشد و مطابق گفته های مایکل شولز رییس سمینارآروماتراپی در لس انجلس امریکا این علم کاربرد دو گانه ای دارد. هر اسانسی بوی ویژه ای دارد که پس از استنشاق به قسمتی از مغز میرسدکه مسولیت کنترل احساسات است .همچنین با نفوذ در پوست و ورود به جریان خون و دستگاهایمنی بطور فیزیولوژیک موثر واقع میشود.

تاریخچه آروما تراپی

رایحه درمانی با قدمتی بیش از ۵ هزار سال در حقیقت یکی از قدیمیترین روشهای درمانی محسوب میشود. این روش به دلیل وابسته بودن انسان به دوران باستان و محیط اطرافش برای تغذیه، پوشش و محافظت ایجاد شد.در آن زمان انسان به دلیل اشتیاق و زیرکی در شناخت محیط اطراف خود و شیوه ی به کار گیری آنها برای بقاء خودش، به سرعت روشهایی را برای بدست آوردن غذا، درمان خودش از طریق گیاهان و عطرها کشف کرد.

آروما تراپی به روش امروز برای اولین بار توسط مصریان انجام پذیرفت که از دم کردن برای استخراج روغن از گیاهان معطر برای مقاصد پزشکی درمانی، آرایشی و مومیای اجساد استفاده میکردند. به طور هم زمان تمدنهای چین باستان نیز از این علم برای استفاده های مشابه عمل میکردند.چینیها در مراسم مذهبی خود از سوزاندن چوب و بخورهای معطر جهت ادای احترام به خدایان استفاده میکردند و علاوه بر این، اسانسهای معطر به منظور انجام ماساژو فشار درمانی نیز به کار گرفته میشد.

آروماتراپی قرنها در هند کاربرد داشته است. و در طب ایووردا«سیستم طبابت هند»گیاهان خشک و تازه برای ماساژ آروماتیک به عنوان جنبه مهمی از درمان مورد استفاده بود.اعتقاد بر این است که احیای مجدد استفاده از روغنهای معطر وامدار ابوعلی سینا پزشک نامی بوده است . مطالعات علمی نشان داده است که روغن های ضروری حاوی اجزای شیمیای هستند که اثرات ویژه ای بر ذهن و جسم انسان میگذارند. ترکیب شیمیاییآنها پیچیده ولی عموما حاوی الکلها، استرها، کتونها، الدئیدها و ترپنها هستند. این روغن ها حس بویایی ما را به شدت تحریک می کنند و ثابت شده بوها اثر مهمی بر احساسات ما دارند.

پزشکان در کار با بیمارانی که حس بویایی خود را از دست داده اند متوجه شدند که زندگی بدون بو میتواند مشکلاتی از جمله افسردگی و اضطراب را ایجاد کند . ما توانایی تشخیص چند هزار بوی مختلف را داریم.با بوییدن روغنهای معطر گیرنده های بویایی در بینی مان تحریک شده و پیام به مراکز حسی در مغزمان (سیستم لیمبک) وارد میشود . این سیستم با قسمتهایی از مغز در ارتباط است که مربوط به حافظه تنفس و غدد درون ریز یعنی غدد ترشح کننده هورمونها هستند.

خواص روغنو بوی آن اثرات تعیین کننده چگونگی تحریک این قسمتها هستند.به علاوه سیستم لیمبک کتنرل کننده خلق و خو احساسات و یادگیری در مغز است. آروماتراپی بر استرس، اضطراب و مشکلات روان تنی دردهای عضلانی و روماتیسم اختلالات گوارشی و مشکلات زنانگی نظیر سندروم قبل از قاعدگی، دردهای قاعدگی و افسردگی بعد از زایمان موثر است.همچنین ثابت شده است انتشار اسطو خودوس در محل خواب افراد مسن سبب افزایش آرامش خواب آنان میشود و نیز از طریق درمان با شیرین بیان با اسطو خود دوس همراه با کدو تنبل جریان خون اندامهای تولید مثل در مردان بهبود یافته و در ناتوانی جنسی موثر است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.